Aktivisten Martin Smedjeback och EU-parlamentarikern Malin Björk kommer båda att att medverka i webbsändningar om djurrätt.
#inrikes #utrikes

Digitalt djurrättsgodis i dagarna

Fortbilda dig om djurrätt framför datorn. Imorgon börjar den internationella djurrättskonferensen i Luxemburg – fast på nätet. På tisdag hålls ett webbinarium om pandemier och djurindustrin.  

I början på september varje år vallfärdar djurrättare från hela världen till Luxemburg för den internationella djurrättskonferensen. I helgen hålls den på nätet på grund av coronakrisen och på programmet finns över tjugo presentationer och panelsamtal om olika djurrättsliga frågor.

Strax efter klockan elva imorgon håller djurrättsaktivisten Martin Smedjeback i det allra första föredraget som heter “How to work against slaughterhouses for animal liberation”.   

– Jag kommer att berätta om hur det kan gå till när man mitt på dagen tar sig in på ett slakteri för att filma dödandet och vad som är för- och nackdelar med denna metod i jämförelse med att exempelvis stå regelbundet utanför slakterier. Jag vill dela med mig lite av mina erfarenheter så att folk själva kan ta ställning för hur de bäst kan vara aktiva mot slakterierna, säger Martin Smedjeback.

Han brukar själv besöka konferensen varje år och ser fram emot årets upplaga. 

– Det är en utmärkt plats att träffa andra djurrättare och få en känsla av vad som händer på den internationella djurrättsscenen. Det är så klart tråkigt att inte få träffa gamla och nya bekanta fysiskt, men jag är glad över att de ändå kör digitalt vilket är betydligt bättre än att helt ställa in.

På tisdag kväll arrangerar Djurens rätt och Arena idé ett webbinarium om kopplingarna mellan pandemier och djurindustrin. Medverkar gör bland andra EU-parlamentarikern Malin Björk (V) och Anna Harenius, sakkunnig etolog på Djurens rätt. 

Konferensen och webbinariet kräver föranmälan och den förra kostar 5 euro. Konferensen går att se live på Facebook och föredragen läggs upp på Youtube i efterhand.

Anmäl dig till konferensen här och till webbinariet här