#inrikes

Djurrättsrörelsen i bild – september

Varje dag, året runt, står djurrättsaktivister upp för djuren på olika sätt. Vår serie Djurrättsrörelsen i bild har legat på is ett tag, men äntligen publicerar vi bilder från några av alla demonstrationer, manifestationer och aktioner igen.

Active Vegans Sweden är en nystartad grupp som varje helg står på Stockholms gator med kampanjen Glass Walls där de visar upp filmmaterial från djurindustrin och ställer utmanande frågor till förbipasserande. Foto: Martin Hjerpe, Deep Vegan Photography.

Djurens Revolt utförde en manifestation utanför Länsstyrelsen i Västerås där beslut om kommande vargjakt skulle tas. Foto: Anette Ingelsson.

Djurrättsalliansen uppmärksammade att apor används i djurförsök på Karolinska institutet genom att ha en manifestation på Norrmalmstorg i Stockholm. Detta är en del av en kampanj Stoppa primatförsöken. Foto: Djurrättsalliansen.

I Stockholm och Göteborg upprättade Arla enorma mjölkpaket på gatorna för att uppmärksamma deras reklamkampanj ”Det nya kolivet”. Aktivister från olika grupper samlades vid paketen och informerade allmänheten om utnyttjandet inom mjölkindustrin. Foto: Total insyn.

Djurfront Göteborg har demonstrerat utanför butikerna Chelsea och Two Angels som säljer päls. Foto: Djurfront.

Animal Save Skaraborg hade en vigil utanför Skövde slakteri där 1000 grisar och 200 kor och tjurar dödas varje arbetsdag. Foto: Dan Eklund.

Animal Rebellion stod utanför riksdagen när de öppnade i början av september för att lyfta debatten om hur viktigt det är att ställa om till växtbaserad mat. Foto: Martin Smedjeback.