Under morgonen och förmiddagen satt fyra aktivister fastkedjade på Skånefågels slakteri i Åsljunga i norra Skåne. Foto: Djurfront
Aktivisterna var på plats tidigt på morgonen och de som inte kedjade fast sig hade en stödmanifestation. Foto: Djurfront
#inrikes

Fastkedjade för djuren

Aktivister från Djurfront kedjade fast sig på Skånefågels slakteri i Åsljunga på fredagsmorgonen. ”Det finns inget som heter human slakt” säger Rebecca Zhu Hansson, talesperson för Djurfront.

Det var tidigt i morse som fyra aktivister tog sig in på slakteriområdet och kedjade fast sig. Utanför grinden hölls en stödmanifestation, bland annat med banderollen ”End Speciesism – Burn Down The Slaughterhouse”.

– Vi önskar att alla slakterier bränns ner eller avvecklas snarast. Slakterier ska vara något man läser om i historieböcker, säger Rebecca Zhu Hansson, talesperson för Djurfront.

Strax efter klockan sju, när slakteriet öppnade, kom flera polisbilar som stannade kvar på platsen. Vid elvatiden klippte polisen upp låsen och förde ut aktivisterna från slakteriområdet.

Ett av målen med aktionen var att få med sig några hönor från dödsfabriken men det lyckades inte.

– Trots det är vi stolta över dagens aktion. Djurrättsrörelsen är i stort behov av mer radikal aktivism. Vi måste sluta gulla med slakterier och de som arbetar där. Det ska inte vara bekvämt att utnyttja och mörda djur.

Ingen av aktivisterna greps men de som kedjade fast sig är misstänkta för olaga intrång.