"Det pågår en massaker inne på Skövde slakteri" säger Ingrid Carlsson, organisatör på Animal Save Skaraborg. På bilden syns aktivisten Karin Kjellkvist som deltog under dagens aktion. Foto: Animal Save Skaraborg
En gris får ett sista farväl av aktivisterna utanför Skövde slakteri innan hen möter döden på Alla hjärtans dag. Foto: Animal Save Skaraborg
#inrikes

Kärleksdemo vid slaktplats

De vill se kärlek och rättvisa över artgränsen. Animal Save Skaraborg manifesterade utanför Skövde slakteri på Alla hjärtans dag.

Under dagen har sju aktivister från Animal Save Skaraborg hållit upp skyltar med djurrättsliga budskap och försökt möta djuren i transporterna innan de körs in till en säker död på slakteriet. 

– Det pågår en massaker inne på Skövde slakteri. Oskyldiga individer dödas mot sin vilja varje dag. Med den vetskapen är det svårt att se någon annan konsekvens än aktivism, att bjuda på motstånd mot en djupt oetisk verksamhet. Slutmålet för oss är så klart att avskaffa allt djurutnyttjande, säger Ingrid Carlsson, organisatör på Animal Save Skaraborg.

Hur gick det på manifestationen?

– Bra, många reaktioner från förbipasserande och, tror vi, ett lite nervigt slakteri som störs av vår närvaro. Det känns bra. Men det är tungt att möta de unga, nyfikna grisarna i transporterna och inte kunna rädda dem. 

Skövde slakteri har ett hjärta på sina nya etiketter till köttprodukter. Vad tycker ni om det? 

– Vilseledande marknadsföring och ett hån mot alla djur som dödas inne på slakteriet. Det här är en blodbesudlad verksamhet som serverar lögner så att de kan fortsätta utnyttja människors plånböcker och oskyldiga djur. Djuren i industrin får aldrig uppleva någon kärlek.