"Vi vill få folk att tänka till och förstå att det är oetiskt och onödigt att använda sig av djur", säger Yen Björksten, en av kritaktivisterna. Foto: Martina Vedin
Foto: Martina Vedin
Foto: Martina Vedin
Foto: Martina Vedin
Foto: Janita Pallin
#inrikes

Kritade för djuren på Medis

”Eat beans, not beings”, ”Meat is murder”, ”Go vegan”. Djurrättsgruppen Animal Reality Exposed skrev och målade djurrättsliga budskap på Medborgarplatsen i Stockholm.

I går eftermiddag åkte tolv aktivister till Medborgarplatsen utrustade med gatukritor. Under några timmar fyllde de torget och gatorna runt omkring med djurrättsliga texter och bilder.

– Vi vill få folk att tänka till och förstå att det är oetiskt och onödigt att använda sig av djur, säger Yen Björksten, en av kritaktivisterna.

Valentino Fernandez, en annan av aktivisterna, är nöjd med aktionen som arrangerades av Animal Reality Exposed.

– Det var super! Vi kunde skriva våra budskap utan några större problem. Folk kom för att läsa och ställde frågor. Vissa tog bilder och höll med oss, andra höll inte med, säger han.

Jennie Aarts tyckte också att aktionen var lyckad även om en ordningsvakt ifrågasatte aktivisterna.

– Han tyckte uppenbarligen att det var ett brott att krita på gatorna och ringde polisen, säger Jennie Aarts.

En polisbil stannade sedan till men poliserna hade inga synpunkter på aktionen.

Jennie Aarts berättar om flera fina möten under dagen.

– Jag hörde en pappa fråga sitt barn om hon visste vad ”animal lovers don´t eat animals” betyder. Sedan var det en äldre dam som var ense med mitt budskap ”animal rights is human rights”. Det kom också fram en liten flicka och kritade med oss eftersom hon älskade djur.