Influencern Therése Lindgren, Kirsty Henderson från Anima International och Benny Andersson från Djurens rätt är några av de medverkande på Digital Summit 2020.
#inrikes

Stor Zoomträff för djuren

En inspirationsdag med svenska och internationella djurrättsförespråkare. Imorgon anordnas Digital Summit 2020 av Djurens rätt. Alla som vill kan delta hemifrån.

Vartannat år arrangerar Djurens Rätt en konferens med syfte att inspirera om djurrätt. Redan i höstas, före coronakrisen, bestämdes att årets konferens skulle vara digital och tillgänglig för alla.

– Det visade sig vara ett lyckokast med tanke på att alla våra andra evenemgang, exempelvis  Vegovision, har ställts in eller fått ställa om, säger verksamhetschefen Benny Andersson.

Digital Summit 2020 pågår från 10.00 till 14.30 imorgon lördag. Några av de medverkande är influencern Therése Lindgren, David Coman-Hidy som är ordförande för The Humane League och Reineke Hameleers från Eurogroup for Animals.

Flera anställda på Djurens rätt har egna programpunkter om bland annat fiskar, försöksdjur och pälsindustrin. Temat för konferensen är att göra skillnad för djuren.

Alla “som är intresserade av att göra mer skillnad för djuren” kan delta via mjukvaran Zoom oavsett om man är medlem i Djurens rätt eller inte. Föranmälan krävs men det finns ingen sluttid för att anmäla sig.

Vad hoppas ni att deltagarna ska få med sig?

– Inspiration till att vilja förändra! Och vetskapen om att vi är väldigt många världen över som arbetar för att djur ska respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv, säger Benny Andersson.

Du ska själv prata om vägen till en djurrättslig värld. Vad är kortversionen?

– Kortversionen är svår att ge, då vägen dit är rätt lång. Men lite summerat så är det en resa med många hållplatser och det kommer krävas mycket envishet, samt en stor portion mod att våga tänka annorlunda. Mycket av det vi gör, som att påverka företag, sätta press på politiker och bilda opinion är saker som vi ska fortsätta med men det kommer också krävas att vi hela tiden utvecklar våra metoder och tar inspiration av andra som är framgångsrika i arbetet för djuren.

Läs mer om programmet för Digital Summit 2020 och hur du anmäler dig