Aktivister har kedjat fast sig uppe i en silo för att försvåra polisens arbete att avlägsna dem. Foto: Privat
Flera olika låsanordningar har använts. Foto: Privat
#utrikes

Aktivister fastkedjade på slakteri i England – vägrar lämna

En aktivistgrupp blockerar ett slakteri i Tunbridge Wells i England sedan tidigt i morse under parollen Smash speciesism. I ett pressmeddelande skriver aktivisterna att de har kedjat fast sig inne i och utanför slakteriet på strategiskt utvalda platser för att försvåra för polisen att avlägsna dem. Aktivisterna vägrar att lämna platsen om inte alla djur släpps.

– Protester och demonstrationer om att förändring måste ske snarast ignoreras, så vi har beslutat oss för att använda direkt aktion för djuren. Vi är inte här för att övertyga den apatiska massan om att byta diet, vi är här med avsikten att förhindra att fler oskyldiga offer blir brutalt mördade för profit, skriver gruppen i pressmeddelandet.

Aktivisterna aviserar också att detta är den första av många aktioner de är villiga att göra för djuren.

UPPDATERING 20.22:

Polisen kom till platsen på morgonen och uppmanade aktivisterna att lämna men de stannade kvar och pratade inte med ordningsmakten. Under hela dagen arbetade poliserna med att få bort aktivisterna låsanordningar och bar bort dem en efter en.

Enligt aktivisternas instagramkonto meddelade slakteriledningen att de inte skulle ge djuren mat eller vatten om inte aktivisterna gav sig av.

Runt klockan 18 avlägsnades den sista personen från platsen och kördes till en närliggande polisstation.

Se aktivisternas egen video från när de tog sig in på slakteriområdet.